advies


 
Schouwvelden 25
2860 Sint-Katelijne-Waver - Belgium
GSM: +32 (0)475 37 59 07
Tel.: +32 (0)15 20 52 59
Fax: +32 (0)15 63 32 61
E-mail:
BTW: BE 0744.220.424

advies

Stefirrigations is gespecialiseerd in de aanleg en advisering van een tuinberegening. Van het graafwerk voor de leidingen tot en met de montage van een beregeningsautomaat alsook de watervoorziening voor de installatie.

 

De volgende factoren spelen een efficiënte sleutelrol voor een optimale

beregeningsinstallatie:

 

·         Een goed plan van de tuin. Stefirrigations komt STEEDS ter plaatse om de nodige aantekeningen en gegevens te verzamelen.

·         Voor het voeden van een beregeningsinstallatie kunnen we gebruik maken van putwater, leiding-, oppervlakte of regenwater. De uiteindelijke keuze is vaak gebaseerd op praktische én economische overwegingen. Wij zijn ervaren in het ontwerpen van systemen met putwater, leidingwater en het pompen vanuit een regenwaterput , meren of natuurlijke vijver.

·         Ook belangrijk zijn het waterverbruik, de aanwezigheid van oppervlaktewater, de diepte van het putwater en de grote van het te besproeien perceel.

·         Het doel van een goed ontwerpen systeem is het simuleren van regenval. De sproeiers worden zodanig geplaatst, zodat we een 100% gazondekking hebben en er geen droge plekken zijn.

 

Stefirrigations geeft tevens advies voor DOE-HET-ZELVERS. Wij bieden een volledig systeemontwerp en technische hulp. Het ontwerp kan U bekomen tegen een vaste vergoeding ( neem contact op voor meer info ). Wanneer U dan de materialen bij ons aankoopt, krijgt U het bedrag terug voor het ontwerp van de beregening.

 

Wat houdt het ontwerp in?

 

·         Een gedetailleerde tekening/plan voor de installatie.

·         Aanduiding van de sproeiers en druppelslangen.

·         Aanduiding van de controleput met elektrische ventielen.

·         Technisch advies en uitleg over de werking van de beregeningsautomaat.

·         Advies bij het afregelen van de sproeiers.

·         Algemene documentatie voor een goede werking van de installatie.

 

U kan zo honderden euro’s besparen op arbeid, plus de aan te kopen materialen zijn zéér voordelig en steeds beschikbaar.

 

Irrigatie Tips:

 

·         Een goede beregening begint bij een goed plan.

·         De sproeiers worden geplaatst om de gazon te beregenen. De druppelslangen worden geplaatst voor de planten- en bloemen borders. Probeer steeds beide gescheiden te houden.

·         Een automatisch beregening werkt waterbesparend.

·         Geef de gazon en de plantenborders een paar maal per week een goede beurt, in plaats van een snelle beregening elke dag. Dit stimuleert een diepe wortelgroei.

De beste periode om te sproeien is ’s morgens, dan verdampt er veel minder water.