producten


 
Schouwvelden 25
2860 Sint-Katelijne-Waver - Belgium
GSM: +32 (0)475 37 59 07
Tel.: +32 (0)15 20 52 59
Fax: +32 (0)15 63 32 61
E-mail:
BTW: BE 0744.220.424

producten

Vergeet al uw zorgen en geniet ten volle van uw tuin, ziehier het voornaamste voordeel van een automatische beregeningsinstallatie. Uw tuin, waarin U veel tijd en geld hebt geïnvesteerd, zal steeds aangenaam en mooi blijven zonder U zorgen te moeten maken over de besproeiingskarweien, zonder u ongerust te moeten maken over de warme zomerdagen alvorens op reis te vertrekken. U zult er ten volle van genieten, uw planten zien groeien en bloeien en zeker zijn van de kwaliteit van de geïnstalleerde beregeningsinstallatie. 

      

De beregeningsinstallatie bestaat uit een netwerk van PVC en/of PE drukleidingen, die zich onder de grond bevinden. De sproeiers zitten op het uiteinde van elke aftakking en liggen in het gras verzonken. Zo kan het gras makkelijk worden afgemaaid. Wanneer de beregeningsinstallatie aanstaat, zal de sproeikop door de waterdruk naar boven komen. De sproeiers kunnen op verschillende manieren afgesteld worden: ze kunnen ver of dichtbij sproeien, ronddraaien , weinig of veel water verspreiden.

Bedruppelen is de meest efficiënte manier om je tuin te bewateren, door middel van druppelslangen. Dit wordt vooral gebruikt voor hagen en bloeiende borders. Doordat de bedruppeling bij de wortel plaatsvindt, is er weinig tot geen verdamping of beschadiging door spatwater. Je kunt de frequentie zelf instellen : minder bij vochtig weer, meer bij warm weer.

Een systeem van een automatische beregening laat toe dat je aan de hand van een beregenings-computer zelf kan instellen wanneer en in welke hoeveelheden er beregend wordt. Het systeem kan ook uitgerust worden grond- en luchtvoelers, die de installatie automatisch aan en uit schakelt. Zodat je zelfs tijdens de vakantie niet meer moet wakker liggen over het welzijn van je plantjes.

Hunter producten hebben een reputatie voor innovatieve ontwerpen, in het creëren van een zeer betrouwbaar, water efficiënte irrigatiesysteem voor uw gazon en tuin. Elke nieuwe Hunter sproeier wordt uitgebreid getest op kwaliteit en duurzaamheid.

 

Sproeiers

Voor kleine oppervlakken, perken, smalle boorden … voldoen de Hunter sproeibuizen perfect. Een breed gamma van verschillende modellen, met verschillende stijghoogten (van 10 tot30 cm) is beschikbaar. Vaste sproeikoppen of met continue instelbare besproeiingshoek, de verschillende beschikbare reikwijdten van 1 tot 5 meter, de uitstekende waterverdeling, de krachtige roestvrij stalen veer, de perfecte afdichting, de grote ingebouwde filter …. zijn de grote troeven die een waarborg zijn. De MP Rotator draaiende sproeimonden zijn ontwikkeld voorsproeibuizen met een bereik van 4 en 9 meter, regelbare sector- ofcirkelsproeier. Kleiner waterverbruik, ideaal voor een beregeningsinstallatie op leidingwater.

Documentatie Pro-Spray

De PGJ sproeier is bestemd voor kleine en middelgrote tuinen. Deze sproeier bezit alle voordelen van een grote sproeier. Hij laat toe om te beregenen met een gering debiet en een lage druk (ook ideaal voor een besproeiing met stadswater). Zijn bereik van 5 tot 11 meter zorgt voor een ideale oplossing daar waar de sproeibuis te klein en de traditionele turbinesproeier te groot is. Voor een betere veiligheid heeft de sproeier een rubberbescherming op het deksel.

Documentatie PGJ 
Instellen Hunter PGJ

 De PGP Ultra sproeier is doorlopend de best verkochte in de wereld voor automatisch beregenen van tuinen met middelgrote afmetingen. Geen enkel andere turbinesproeier is zo efficiënt en zo robuust . Met een eenvormige pluviometrie, een gemakkelijke regeling, een volledig stel sproeimonden, een rubberen afschermdeksel, een efficiënt en mooie beregening, is deze pop-up sproeier klaar om u gedurende talrijke jaren voldoening te geven. Reikwijdte van 7 tot 15 meter.

Documentatie PGP
Instellen Hunter PGP


“ I “ sproeiers. Hunter hecht veel belang aan de behoefte van zijn klanten en heeft speciale sproeiers ontwikkeld die rekening houden met de strenge eisen van de vakmensen. Deze sproeiers zijn vermeld als “I”sproeiers en hebben een waarborg van 5 jaar.

I 20 : Speciaal ontworpen voor middelgrote en grote tuinen, waar sproeiers zwaar op proef gesteld worden. Een zwaar rubberdeksel, FloStop-systeem om de beregening boven de sproeier te stoppen, versterkt lichaam, 22 mogelijke sproeimonden, ingebouwde anti-leegloopklep, RVS stijgbuis  (ook in pvc verkrijgbaar) …. zijn de voordelen van de I 20 sproeiers.

I 25 tot I 90 : Speciaal ontworpen voor sportvelden, parken, paardenpistes, … Een grote reeks sproeiers zijn beschikbaar met een werkwijdte tot 29 meter. Uitstekende besproeiing, standaard of hoge rotatie snelheid, RVS stijgbuizen, zwaar rubberdekselbescherming … zijn enige voordelen van de professionele Hunter “I” sproeiers.

“Golf” sproeiers: Naast de klassieke reeks G 70 en G 90 heeft Hunter een gamma sproeiers G 800 ontwikkeld. Deze sproeiers zijn uitgerust om alle mechanische delen van de sproeier, ook de elektrische spoel, drukregelaar … van het bovenste deksel te kunnen bereiken. Een enorme tijdswinst voor alle greenkeepers en geen vernietiging meer van het gras rond de sproeier in geval van onderhoud of herstelling. 

 
Druppelslangen

De NAAN “ in line “druppelbevloeiingsslang kan gezien worden als één van de meest betrouwbare en toegepaste systemen voor de volle gronds druppelbevloeiing. Door de jarenlange ervaring met NAAN TIF is gebleken, dat een aantal technieken deze slang tot een uitstekend product gemaakt hebben, met de volgende voordelen:

·         Een compleet gladde slang zonder opgebouwde accessoires;

·         De druppelaar is een “labyrint type” . Het water gaat een lange weg door een relatief breed kanaal, waardoor verstoppingen bijna onmogelijk zijn;

·         Het NAAN TIF systeem heeft voor elke druppelaar in de slang een ingebouwde filter;

·         Tijdens de productie wordt de losse druppelaar in de slang vastgelegd . Slang en druppelaar zijn één geheel;

·         De druppelaar is ongeveer 6 cm lang . Bij een eventuele beschadiging snijdt u die er tussen uit en met een slangverbinder is de slang weer hersteld;

·         Nadat de watertoevoer is gestopt, loopt de druppelslang leeg;

·         Verkrijgbaar in 12, 16 en 20 mm doorsnede waarvan de 16 mm de meest courante is met een druppelafstand van 20, 30 en 50 cm;

·         Waterverbruik: ca. 2,5 liter per druppelaar.

 
     Elektromagnetische kleppen

Alle automatische beregeningssystemen zijn voorzien van elektromagnetische kleppen. Ze zijn elektrisch verbonden met de beregeningsautomaat. Ze worden binnen geplaatst of in de tuin in een kunststof toezichtput.

De kleppen van Hunter ofRain Bird zijn robuust voor professioneel gebruik. Het concept garandeerd eenlangdurige werking zonder problemen.

Toelichting:

·         Uitvoering met of zonder debietregeling;

·         Manuele opening mogelijk;

·         Stevige pvc uitvoering;

·         24 V spoel;

·         Zeer klein drukverlies

 

 Documentatie PGVProgrammatoren

Dit is het zenuwstelsel van uw beregeningsinstallatie. Hunter heeft een programmator die op een eenvoudige manier ingesteld wordt. Of het nu gaat om een klein of grote tuin,sportveld, … de programmator is van toepassing voor elke situatie, biedt voldoende mogelijkheden en blijft zeer eenvoudig in gebruik. Indien gewenst kan de programmator uitgerust worden met een afstandsbediening. De verschillende modellen laten toe om van 1 tot 42 stations te programmeren.

De toestellen beschikkenover een interne bescherming tegen overspanning, een intern geheugen in gevalvan spanningsuitval, een groot scherm met beelden, een grote klemmenkast,klemmen voor werking met pluviometer ( stopt de beregening in geval van regen ). De meest gebruikte Hunter beregeningsautomaten zijn:

·          XCore : 2,4,6 of 8 stations;

·         Pro-C : 3 tot max. 15 stations;

·         ICore : 6 tot max 30 stations (plastic kast) of 6 tot max 42 stations (metalen kast).

 

De Hunter beregeningsautomaten kunnen uitgerust worden met een automatische voeler die bij neerslag de automatische beregening stopt zonder het ingestelde programma te veranderen .

De regenvoeler kaningesteld worden voor regenval van 3,6,12,18 of 22 mm. 

Documentatie PRO-C 

Leidingswerk

Het leidingswerk wordt meestal uitgevoerd in PVC buizen. Deze buizen met een hoge drukklasse (10 bar of 12,5 bar)worden ondergronds gelegd op ca. 40 à 60 cm diepte. De koppelingen worden gelijmd en zijn goedkoop en degelijk. Met een uitgebreid gamma aan PVC fittings (16 bar) kan elke verbinding gemaakt worden. Uitbreidingen kunnen later snel gemaakt worden. Een PE leidingsnet is eveneens mogelijk. De HDPE-leidingen worden aan elkaar gekoppeld door middel van koppelverbindingen (buiten) en lasverbindingen (binnen).

Het is van groot belang dat de leidingsdiameter voldoende groot is om leidingsverliezen te beperken. Afhankelijk van de grootte van de installatie wordt een combinatie van de volgende buisdiameters gebruikt: 32,40,50 en 63 mm.

 

Watervoorziening

Voor de particuliere tuin is het soms mogelijk om een put te spuiten of te boren met een kleine machine. Samen met een centrifugaalpomp is dit een prijsvriendelijke oplossing om kwistig te sproeien in de tuin zonder duur drinkbaar water te gebruiken. Op de meeste plaatsen is het water echter ijzerhoudend zodat de toepassingsmogelijkheden beperkt zijn. Het ijzer geeft roestbruine vlekken op bv. tegels en planten. Er moet opgelet worden waar je sproeit om vlekken te vermijden.

Drinkwater of niet, ijzervrij water moet je echter meestal dieper zoeken. Daarvoor zijn dan krachtige hydraulische boormachines nodig. Het putwater kan gebruikt worden voor de beregening.

Bij een grote tuin is een putboring zeker interessant want met een waterput heeft u het voordeel dat u over eigen water beschikt met een constante druk en debiet, ook in de zomer. Een eigen waterwinning is een éénmalige investering met lange levensduur en beperkt onderhoud. De watervoorziening kan ook voorzien worden op een regenwaterput met een automatische bijvulling op leidingwater.